Eerste bomen bert plantagie bedrijfsbos geplant | bert plantagie
21 februari 2023

Eerste bomen bert plantagie bedrijfsbos geplant


De eerste bomen van het bert plantagie-bedrijfsbos zijn op 16 februari 2023 geplant in Leersum. Dit bos wordt voor ons gerealiseerd door Trees for All. Hiermee compenseren we onze CO2-uitstoot voor een deel en leveren we direct een bijdrage aan een betere leefomgeving.


De bomen uit het bos houden CO2 vast, zuiveren de lucht, bevorderen de biodiversiteit en zorgen voor voldoende recreatiemogelijkheden voor iedereen. En dat tientallen, of misschien zelfs honderden jaren lang!


De keuze voor Leersum daarbij is niet toevallig: Bert Plantagie bracht er het grootste deel van zijn jeugd door en is nog altijd sterk met die plaats verbonden. Er worden in onze naam ook bomen geplant door Trees for All in Madagaskar. De impact van dit project daar is groot en reikt verder dan milieu en klimaat: het bevordert ook de maatschappelijke ontwikkeling. De kameleon die symbool staat voor onze duurzamere keuzes, vindt zijn oorsprong op dit eiland.


We verwerken op het moment geen bomen uit onze bedrijfsbossen in onze meubelen. Het hout dat we daarvoor gebruiken, is FSC gecertificeerd of komt uit productiebossen, die beheert worden door onze toeleveranciers die ook zorgdragen voor herplanting.


CEO Mirjam Snapper (midden), Director Retail Peter van Schie (links) en Marketeer Sandra Troost (rechts) stonden letterlijk met hun laarzen in de klei om de eerste bomen van het bert plantagie-bedrijfsbos een plek in de grond te geven.

naar boven